Muhallebi kurabiyesi nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Lezzetli bir muhallebi kurabiyesi hazırlamak için gerekli tüm detaylar bu tarifte bir araya getirildi. Yumuşacık hamuru ve kremalı iç dolgusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek bu nefis tatlıyı evde kolayca yapabilirsiniz.

21 Kasım 2025

Muhallebi Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • Hindistan cevizi veya pudra şekeri

Yapılışı:

1. Kurabiye Hamurunun Hazırlanışı:

  • Bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarısını alın. İyice karıştırın.
  • Üzerine un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

2. Muhallebinin Hazırlanışı:

  • Orta boy bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilini alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebi kıvam alınca ocaktan alıp içine tereyağını ekleyip karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.

3. Şekillendirme ve Pişirme:

  • Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâhta merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak bir kesme kalıbıyla (veya bardakla) daireler kesin.
  • Kestiğiniz dairelerin yarısını fırın tepsisine dizin, ortalarına birer tatlı kaşığı soğumuş muhallebi koyun.
  • Diğer yarısını da üzerine kapatarak kenarlarını hafifçe bastırın.
  • Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika altı üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.

4. Servis:

  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra hindistan cevizine veya pudra şekerine bulayarak servis yapabilirsiniz.

Not: Kurabiyelerinizin daha gevrek olmasını isterseniz hamuru biraz daha ince açabilirsiniz. Muhallebiyi tam soğutmadan kullanmamaya dikkat edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;