Muhallebili baklava nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Geleneksel baklavanın yumuşak dokusuyla muhallebinin kremsi lezzetini birleştiren bu özel tatlı, şerbet sevenler kadar sevenmeyenlerin de beğenisini kazanacak. Altın sarısı yufka katmanları arasında vanilyalı muhallebi ve kıyılmış cevizlerin uyumu, her dilimde farklı bir deneyim sunuyor.

21 Kasım 2025

Muhallebili Baklava Tarifi


Muhallebili Baklava Nedir?


Geleneksel baklavanın kremsi bir dokuyla buluştuğu muhallebili baklava, altın sarısı yufka katmanları arasında vanilyalı muhallebi ile hazırlanan nefis bir tatlıdır. Özellikle şerbetli tatlılardan hoşlanmayanlar için ideal bir alternatiftir.

Malzemeler (8-10 Kişilik)


  • 30 adet baklava yufkası
  • 250 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • Pudra şekeri
  • Dövülmüş antep fıstığı

Hazırlanışı

Muhallebi Yapımı:

  • Orta boy bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca vanilya ve vanilini ekleyin
  • Son olarak tereyağını ekleyip 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın
  • Muhallebiyi ara ara karıştırarak soğumaya bırakın

Baklava Katlarının Hazırlanışı:

  • Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Baklava tepsisinin tabanını erimiş tereyağı ile yağlayın
  • 15 adet yufkayı teker teker tepsiye serin, her yufka arasına erimiş tereyağı sürün
  • 15. yufkadan sonra soğuyan muhallebiyi tüm yüzeye yayın
  • Muhallebinin üzerine dövülmüş ceviz veya fındığı serpiştirin
  • Kalan 15 yufkayı aynı şekilde üst üste sererek yerleştirin
  • En üst yufkayı da tereyağı ile yağladıktan sonra baklavayı bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin

Pişirme:

  • Baklavayı önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin
  • Üzeri altın rengi alana kadar kontrollü şekilde pişirmeye devam edin
  • Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın

Servis Önerisi:

  • Tamamen soğuyan baklavanın üzerine pudra şekeri serpin
  • Dilimledikten sonra üzerini dövülmüş antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın

Püf Noktaları

  • Muhallebi tamamen soğumadan yufkaların arasına sürmeyin
  • Yufkaları sererken fazla germemeye özen gösterin
  • Fırından çıkan baklavayı en az 2-3 saat dinlendirin
  • Daha hafif bir tatlı için şeker miktarını azaltabilirsiniz

Afiyet olsun! Bu özel tarifle hazırlayacağınız muhallebili baklava, misafirlerinize ikram edebileceğiniz şık ve lezzetli bir alternatif olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;