Muhallebili çilekli pasta nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?

Yumuşacık pandispanya katları arasında taze çileklerin ve kremalı muhallebinin buluştuğu nefis bir pasta tarifi. Her ısırıkta yazın en tatlı anılarını hatırlatan bu lezzet, özel günleriniz için ideal bir seçim olacak.

21 Kasım 2025

Muhallebili Çilekli Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • 1 paket hazır pandispanya keki (veya ev yapımı pandispanya)
  • 500 gram çilek (taze veya dondurulmuş)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi Hazırlığı:


  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice karıştırın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca vanilini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
  • Ocağı kapatın, tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırın.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

Krem Şanti ve Çilek Hazırlığı:

  • Krem şantiyi paket talimatına göre soğuk sütle çırpın ve buzdolabında bekletin.
  • Çilekleri yıkayıp temizleyin, dilimleyin. Eğer tatlılık isterseniz üzerine biraz şeker serpip 10 dakika bekletin.

Pastanın Birleştirilmesi:

  • Pandispanya kekini iki veya üç eşit katmana ayırın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
  • Pastanın tabanına bir kat kek yerleştirin, üzerine muhallebi-karışımın bir kısmını sürün.
  • Dilimlenmiş çilekleri muhallebi üzerine düzgünce yerleştirin.
  • İkinci kat keki ekleyip aynı işlemi tekrarlayın, en üst kata muhallebi karışımını sürün ve düzeltin.

Soğutma ve Servis:

  • Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat (tercihen bir gece) bekletin.
  • Servis yapmadan önce üzerini kalan çileklerle süsleyin.
  • Dilimleyip soğuk olarak servis edin.

İpuçları:

  • Ev yapımı pandispanya kullanacaksanız, soğuduktan sonra katmanlara ayırın.
  • Muhallebiyi hızlı soğutmak için, tencereyi soğuk su dolu bir kabın içine oturtabilirsiniz.
  • Çilek yerine mevsimine göre başka meyveler de kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;