Muhallebili halleyli pasta nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Damaklarda iz bırakan bir lezzet şöleni için muhallebili Halepli pasta, katmanları arasında taşıdığı yumuşacık dokusu ve enfes kremalı yapısıyla öne çıkıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

21 Kasım 2025

Muhallebili Halepli Pasta Tarifi


Malzemeler (8-10 Kişilik):


  • Kek İçin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Muhallebi İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri İçin
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 paket krem şanti
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (süsleme için)

Yapılışı:


1. Kek Hazırlama:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün ve 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Pişen keki soğumaya bırakın.

2. Muhallebi Hazırlama:

  • Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Göz göz olup kaynadıktan sonra ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.

3. Krem Şanti Hazırlama:

  • Sıvı kremayı ve krem şantiyi soğuk bir kapta katılaşana kadar çırpın.

4. Pastanın Birleştirilmesi:

  • Soğuyan keki iki veya üç eşit katmana ayırın.
  • İlk katmanı servis tabağına yerleştirin, üzerine soğuk muhallebinin yarısını yayın.
  • İkinci katmanı ekleyip kalan muhallebiyi sürün. Üçüncü katmanı da ekleyin.
  • Pastanın üzerini ve yanlarını krem şanti ile kaplayın.

5. Süsleme ve Servis:

  • Pastayı Hindistan cevizi veya dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin.
  • En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

İpuçları:

  • Keki ıslatmak için şerbet kullanmak isterseniz, 1 su bardağı su ve 1/2 su bardağı şekeri kaynatıp soğutarak kek katmanlarına sürebilirsiniz.
  • Muhallebi soğurken üzerini streç filmle kapatarak kabuklanmasını önleyin.
  • Pastayı bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;