Muhallebili kadife tatlısı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kadifemsi dokusu ve kremalı muhallebisiyle damaklarda iz bırakan bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Çikolatalı ve vanilyalı katmanların buluştuğu yumuşacık kek, üzerini kaplayan nefis muhallebiyle uyum içinde. Hindistan cevizi veya çikolata rendesiyle tamamlanan bu lezzet, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor.

21 Kasım 2025

Muhallebili Kadife Tatlısı Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):


  • Kadife Kek İçin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Muhallebi İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • Üzeri İçin
  • Hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata

Yapılışı:


Kadife Kek Hazırlanışı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Hamurun yarısını başka bir kaba alıp, kalanına kakaoyu ekleyerek karıştırın.
  • Yağlanmış kalıba önce beyaz hamuru, üzerine çikolatalı hamuru dökün ve karıştırmadan düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin ve soğumaya bırakın.

Muhallebi Hazırlanışı:

  • Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle topak kalmayacak şekilde karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın, vanilini ekleyip karıştırın.
  • Ilıyana kadar ara ara karıştırın, ardından buzdolabında soğutun.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle çırparak kabartın.

Birleştirme ve Servis:

  • Soğumuş kadife keki dilimleyip servis kaselerine yerleştirin.
  • Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün.
  • Hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Not: Kekinizi daha nemli yapmak isterseniz, soğuduktan sonra üzerine süt veya şerbet gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;