Muhallebili Rulo Sarma Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket hazır kek rulosu (veya ev yapımı pandispanya)
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı (üzeri için)
Yapılışı:
- İlk olarak muhallebi hazırlayın. Bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip iyice çırpın.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın, vanilini ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
- Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi birleştirip spatula ile yavaşça karıştırarak muhallebi-krem karışımını hazırlayın.
- Hazır kek rulosunu tezgaha serin, üzerine muhallebi-krem karışımını eşit şekilde yayın.
- Keki dikkatlice rulo şeklinde sarın, streç filmle sıkıca sarıp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Dinlenmiş ruloyu dilimleyip üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Not:
- Muhallebi tamamen soğumadan krem şanti ile karıştırmayın, aksi halde krem şanti eriyebilir.
- Ev yapımı pandispanya kullanacaksanız, soğuduktan sonra rulo yapmak için nemli bezle sararak şekil verebilirsiniz.
|