Muhallebili sade kek tarifi nasıl yapılır?

Hem kekin yumuşak dokusunu hem de muhallebinin kremalı lezzetini bir arada sunan bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Alt katmanında pişmiş bir kek, üzerinde vanilyalı muhallebi ve isteğe bağlı hindistan cevizi veya çikolata ile sunulan pratik bir lezzet.

21 Kasım 2025

Muhallebili Sade Kek Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • Kek İçin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Muhallebi İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri İçin
  • Hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Kek Hazırlama:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızı yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Yumurta ve şekeri bir kapta, köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

2. Muhallebi Hazırlama:

  • Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyin. Çırpma teli ile topaklanma kalmayana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın (ara sıra karıştırarak kabuk tutmasını önleyin).

3. Birleştirme ve Servis:

  • Soğuyan keki, dilimleyebilir veya bütün olarak kullanabilirsiniz. Eğer dilimlerseniz, her dilimin üzerine muhallebi sürebilirsiniz.
  • Keki servis tabağına alın ve üzerine soğumuş muhallebiyi yayın.
  • İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata serperek süsleyin.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!

İpuçları:

  • Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, soğuduktan sonra üzerine şerbet gezdirebilirsiniz.
  • Muhallebiyi hızlı soğutmak için, tenceriyi soğuk su dolu bir kabın içine oturtabilirsiniz.
  • Tarifi meyvelerle zenginleştirmek için, muhallebi üzerine taze çilek veya muz dilimleri ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;