Muhallebili şeftali tatlısı nasıl yapılır? tarifi nedir?

Yaz aylarının ferahlatıcı lezzetlerinden muhallebili şeftali tatlısı, meyvenin doğal tatlılığı ve kremalı dokusuyla ideal bir serinletici tatlı alternatifi sunuyor. Pratik hazırlanışı ve göz alıcı görüntüsüyle özel günlerde de rahatlıkla tercih edilebilecek bu tarif, şeftali mevsiminde mutfaklara misafir olacak.

21 Kasım 2025

Muhallebili Şeftali Tatlısı Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet olgun şeftali
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz)
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Yarım limon suyu
  • Tarçın (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Şeftalilerin Hazırlanması:

  • Şeftalileri güzelce yıkayın, kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün.
  • Çekirdeklerini çıkararak şeftalileri küp küp doğrayın.
  • Üzerine yarım limon suyu gezdirip karıştırarak kararmalarını önleyin.

2. Muhallebinin Yapılışı:

  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın, vanilini ekleyip karıştırarak eritin.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

3. Krem Şantinin Hazırlanması:

  • Toz krem şantiyi bir kaseye alın, üzerine soğuk sütü ekleyin.
  • Mikserle katılaşana kadar çırpın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.

4. Şeftalilerin Eklenmesi ve Servis:

  • Doğranmış şeftalilerin yarısını muhallebi karışımına ekleyip nazikçe karıştırın.
  • Karışımı servis kaselerine veya bir borcama paylaştırın.
  • Üzerine kalan şeftali parçalarını yerleştirip hafifçe bastırın.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın serperek süsleyin.

İpuçları:

  • Şeftalileri doğradıktan hemen sonra limon suyu ile karıştırarak renginin bozulmasını önleyebilirsiniz.
  • Muhallebiyi soğuturken üzerini streç filmle kapatarak kabuk bağlamasını engelleyebilirsiniz.
  • Daha hafif bir tatlı için krem şanti yerine yoğurt da kullanabilirsiniz.
  • Şeftalilerin olgun ve tatlı olması tatlı lezzetini artıracaktır.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;