Narlı irmikli muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Sütlü tatlı sevenler için hem hafif hem de görsel şölen sunan bir lezzet: nar tanelerinin ferahlığıyla buluşan irmikli muhallebi. Kıvamlı dokusu ve narın çıtırlığının uyumu, bu tatlıyı özel günlerin yanı sıra günlük ikramlar için de ideal kılıyor.

22 Kasım 2025

Narlı İrmikli Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet nar (tanelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için: Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye sütü alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.
  • Süt ılındığında irmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.
  • İrmik hafif kıvam alınca şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Muhallebi göz göz olup kıvamı koyulaşınca tereyağını ve vanilini ekleyin, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldığınız muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebilerin üzerine bolca nar taneleri serpiştirin.
  • İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • İrmiği sütle pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Narları muhallebi tamamen soğuduktan sonra ekleyin, böylece narın sulanmasını engellemiş olursunuz.
  • Muhallebiyi buzdolabında soğutarak da servis edebilirsiniz.

Not: Bu tarifle 4-6 kişilik nefis bir narlı irmikli muhallebi hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;