Nescafeli muhallebili pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Kakaolu kek katmanları arasında nefis bir Nescafeli muhallebi ve krem şanti bulunan bu pratik pasta, hem göze hem damağa hitap ediyor. Kahve aromasının enfes birleşimiyle klasik pastalardan sıyrılan bu tarif, misafirlerinize sunmak için ideal bir seçenek.

22 Kasım 2025

Nescafeli Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • 2 paket kakaolu kek (hazır veya ev yapımı)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı granül kahve (Nescafe)
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 200 ml krema
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Çikolata parçaları veya rendelenmiş çikolata (süsleme için)

Yapılışı:


1. Muhallebi Hazırlığı:

  • Derin bir tencereye 3 su bardağı süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice çırpın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi ocağa alın, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
  • Ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı granül kahveyi 2 yemek kaşığı sıcak suda eritin.
  • Erittiğiniz kahveyi muhallebiye ekleyip karıştırın.
  • Son olarak vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın ve ılınmaya bırakın.

2. Krem Şanti Hazırlığı:

  • 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın, katı kıvam alana kadar mikserle çırpma işlemine devam edin.

3. Pastanın Kat Kat Hazırlanışı:

  • Kek kalıbınızın tabanına bir kat kakaolu kek yerleştirin.
  • Ilık muhallebiyi kekin üzerine yayın.
  • Üzerine ikinci kat kakaolu keki yerleştirin.
  • Hazırladığınız krem şantiyi pastanın en üst katına düzgünce yayın.

4. Dinlendirme ve Süsleme:

  • Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini çikolata parçaları veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Kahveyi sıcak suda iyice eritmek, pastanın lezzetinin eşit dağılmasını sağlar.
  • Pastayı buzdolabında iyice soğutmak, dilimleme kolaylığı sağlar.

Not: Dilerseniz kek katları arasına muz dilimleri veya ceviz içi ekleyerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;