Oktay usta'nın muhallebili kabak tatlısı nasıl yapılır?

Geleneksel kabak tatlısını muhallebiyle buluşturan bu nefis tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Tatlı kabakların yumuşacık kıvamı, kremalı muhallebiyle mükemmel bir uyum yakalıyor. Üzerini süsleyen ceviz ve antep fıstığı ise lezzete lezzet katıyor.

22 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Muhallebili Kabak Tatlısı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 kg tatlı kabak (açık renkli, iri çekirdekli)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • Dövülmüş ceviz veya fındık
  • Toz antep fıstığı

Yapılışı:

Kabak Tatlısı Hazırlanışı:

  • Kabakları yıkayıp, kabuklarını soyun. Uzunlamasına dörde bölüp, çekirdeklerini temizleyin.
  • Kabak dilimlerini geniş bir tencereye dizin. Üzerine toz şekeri ve suyu ekleyin.
  • Orta ateşte kabaklar yumuşayıp şerbetini çekene kadar pişirin. Yaklaşık 25-30 dakika sürebilir. Ara sıra tencerenin kapağını açıp, kabakları ters çevirerek eşit pişmesini sağlayın.
  • Pişen kabakları ocaktan alıp, soğumaya bırakın. İsterseniz bu aşamada üzerine tarçın serpebilirsiniz.

Muhallebi Hazırlanışı:

  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak topaklanmaması için çırpın.
  • Orta ateşte muhallebi koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan almadan hemen önce vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp, ılımaya bırakın. Ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını önleyin.

Servis:

  • Soğuyan kabak tatlısını servis kaselerine veya bir tepsiye dizin.
  • Üzerine ılık muhallebiyi dökün, spatula ile düzeltin.
  • Muhallebi soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini dövülmüş ceviz, fındık veya antep fıstığı ile süsleyin.

Püf Noktaları:

  • Kabak seçerken tatlı ve lifsiz olanları tercih edin.
  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Kabak tatlısını ve muhallebiyi tam soğutmadan birleştirirseniz, muhallebi akabilir.
  • Dinlendirilmiş tatlı, daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;