Oktay usta'nın muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Kadayıfın çıtır dokusuyla muhallebinin yumuşak lezzetini buluşturan bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Altın sarısı kadayıf katmanları arasında ceviz aroması, üzerini kaplayan kremalı muhallebiyle harmonik bir bütünlük sunuyor.

22 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • 1 paket tel kadayıf (400 g)
  • 250 g tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz)

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

1. Kadayıfın Hazırlanması:

  • Tel kadayıfı elinizle ufalayarak geniş bir kaba alın.
  • Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine gezdirin ve iyice karıştırarak yağın kadayıfa nüfuz etmesini sağlayın.
  • Yağlanmış kadayıfın yarısını, yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama dökün ve elinizle bastırarak düzeltin.
  • Üzerine dövülmüş cevizi veya fındığı serpiştirin.
  • Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayın ve tekrar bastırarak sıkı bir katman oluşturun.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişme süresi fırına göre değişebilir, kontrollü pişirin.

2. Şerbetin Hazırlanması:

  • Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın.
  • Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3. Muhallebinin Hazırlanması:

  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin ve çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Göz göz olup koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın, vanilini ekleyip karıştırın.
  • Muhallebi biraz ılındıktan sonra, toz krem şantiyi ekleyin ve bir mikserle iyice çırparak kabartın.

4. Tatlının Birleştirilmesi:

  • Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine, soğumuş şerbeti gezdirerek dökün ve şerbeti çekmesi için bekleyin.
  • Şerbeti çeken kadayıfın üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın ve düzeltin.
  • Tatlıyı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.

5. Servis:

  • Soğuyan tatlıyı dilimleyerek servis yapın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Not: Kadayıfın çıtır kalması için şerbetin soğuk, kadayıfın sıcak olması önemlidir. Ayrıca, muhallebiyi kadayıf soğuduktan sonra eklemek daha iyi sonuç verecektir.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;