Pasta kremalı muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Kremalı muhallebi, pastaların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ev yapımı bu tarifle hem hafif hem de nefis bir kremaya sahip olacak, tatlılarınızı daha özel hale getirebileceksiniz.

22 Kasım 2025

Pasta Kremalı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice çırpın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta krem şantiyi paketindeki talimata göre çırpın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırarak homojen bir kıvam almasını sağlayın.
  • Hazırladığınız kremalı muhallebiyi pastanızın katlarına sürebilir veya tatlı kaselerinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, aksi halde topaklanabilir.
  • Krem şantiyi muhallebi tamamen soğuduktan sonra ekleyin, sıcak muhallebi krem şantiyi eritebilir.
  • Daha hafif bir kıvam için krem şanti miktarını artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;