Portakallı haşhaşlı muhallebi nasıl yapılır?

Ferahlatıcı portakal aroması ve haşhaşın çıtır dokusunu bir araya getiren bu muhallebi, geleneksel tatlılara modern bir dokunuş getiriyor. Pratik hazırlanışı ve dengeli lezzetiyle hem günlük ikramlar hem de özel davetler için ideal bir seçenek sunuyor.

21 Kasım 2025

Portakallı Haşhaşlı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 portakalın suyu ve rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Haşhaşları bir tavada hafifçe kavurun ve kenara alın.
  • Bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alınca haşhaş, portakal suyu, portakal rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Son olarak tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve buzdolabında soğutun.
  • Servis yapmadan önce üzerini portakal dilimleri veya rendesiyle süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Portakal rendesini beyaz kısımlarından ayırarak acılık vermesini engelleyin.
  • Soğuduktan sonra daha kıvamlı olacağını unutmayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;