Sade bebek muhallebisi nasıl yapılır?

Bebeklerinizin ek gıda sürecinde güvenle hazırlayabileceğiniz, doğal malzemelerle yapılan sade bir muhallebi tarifi. Pirinç unu ve mısır nişastasıyla hazırlanan bu hafif tat, bebeğinizin damak tadına uygun şekilde sunuluyor.

22 Kasım 2025

Sade Bebek Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3-4 tatlı kaşığı anne sütü veya devam sütü (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Bir tencereye suyu alın.
  • Pirinç unu ve mısır nişastasını az miktarda soğuk suyla açarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Bu karışımı tenceredeki suya ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Ocaktan aldıktan sonra ılımaya bırakın.
  • Ilıdıktan sonra isteğe bağlı olarak anne sütü veya devam sütü ekleyip karıştırın.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Bebeğinizin ayına uygun kıvam için su miktarını ayarlayabilirsiniz.
  • İlk defa deneyecekseniz, alerji testi için az miktarda verin.
  • Tamamen doğal ve katkısız malzemeler kullanmaya özen gösterin.

Not: Bu tarif 6 aylık ve üzeri bebekler için uygundur. Doktorunuza danışmadan ek gıdaya başlamayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;