Sakız muhallebisi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Geleneksel lezzetler arasında özel bir yeri olan sakız muhallebisi, damla sakızının eşsiz aromasıyla sütlü tatlı sevenlere farklı bir deneyim sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, hem göz alıcı görüntüsü hem de benzersiz kokusuyla sofraları şenlendiriyor.

22 Kasım 2025

Sakız Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket sakız (damla sakızı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:


  • Orta boy bir tencereye sütü alın
  • Şeker, nişasta ve unu ekleyip iyice çırpın
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin
  • Kıvam alıp kaynamaya başlayınca sakızı ekleyin
  • 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Altını kapatınca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın
  • Üzeri kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Sakızı rendeleyerek kullanırsanız daha homojen bir kıvam elde edersiniz
  • Muhallebiyi sürekli karıştırmazsanız topaklanma yapabilir
  • Soğurken üzerini streç filmle kapatabilirsiniz
  • Damak zevkinize göre tarçın veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz

Not: Sakız muhallebisi özellikle ramazan aylarında ve özel günlerde tercih edilen geleneksel bir tatlıdır. Sakızın aroması muhallebiye hoş bir koku ve tat vermektedir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;