Şerbetli muhallebili kadayıf nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli bir şerbetli tatlı arayanlar için nefis bir alternatif: altında çıtır kadayıf, üstünde kremalı muhallebi ve arasında bol cevizle hazırlanan bu tatlı, şerbetiyle tam kıvamında. Her diliminde farklı dokuları bir arada sunan bu tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

20 Kasım 2025

Şerbetli Muhallebili Kadayıf Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):


  • 1 paket tel kadayıf (500 g)
  • 250 g tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Muhallebisi İçin:


  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı:

1. Şerbet Hazırlığı:

  • Şerbet için su ve şekeri tencereye alın
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin
  • 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın

2. Muhallebi Yapımı:

  • Süt, şeker, un ve nişastayı derin bir tencereye alın
  • Çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin
  • Koyulaşıp göz göz olunca vanilya ve tereyağını ekleyin
  • 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın
  • Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın

3. Kadayıf Hazırlığı:

  • Tel kadayıfı elinizle ufalayın
  • Tereyağını eritin ve kadayıfın üzerine gezdirin
  • Elinizle iyice karıştırın
  • Yarısını fırın tepsisine yayın ve bastırarak düzeltin

4. Kat Kat Yerleştirme:

  • Soğuyan muhallebiyi kadayıfın üzerine yayın
  • Dövülmüş cevizi serpin
  • Kalan kadayıfı üzerine yayın ve bastırın

5. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında
  • 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin

6. Şerbetleme:

  • Kadayıfı fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün
  • Şerbeti çekene kadar dinlendirin

7. Servis:

  • Oda sıcaklığında veya buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın
  • Dilimleyip üzerine dövülmüş antep fıstığı serpebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Şerbet soğuk, kadayıf sıcak olmalı
  • Muhallebi tamamen soğumadan kadayıfa sürmeyin
  • Kadayıfı çok bastırmadan eşit şekilde yayın
  • Şerbeti yavaş yavaş ve eşit dağıtarak dökün

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;