Tereyağlı muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kremalı dokusu ve tereyağının eşsiz lezzetiyle damaklarda iz bırakan bir muhallebi tarifi. Sadece birkaç temel malzemeyle hazırlanan bu nefis tatlı, hem pratik hem de göz alıcı sunumuyla özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

22 Kasım 2025

Tereyağlı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. Hepsi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Muhallebi koyulaştığında tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyip karışana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Soğuyup kıvam alan muhallebiyi servis yapmadan önce isteğe bağlı olarak tarçın veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler.
  • Tereyağını en son eklemek muhallebinin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Dinlendirme süresi muhallebinin kıvamı için önemlidir, en az 2 saat buzdolabında bekletin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;