Vișne ve bisküvi ile muhallebi nasıl yapılır?

Sütlü tatlı sevenler için nefis bir alternatif: vişnenin ekşiliği, bisküvinin gevrek dokusu ve kremamsı muhallebinin birleştiği bu tarif, yaz kış sofraları renklendirecek. Pratik hazırlanışı ve göz alıcı sunumuyla özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

22 Kasım 2025

Vişne ve Bisküvi ile Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 2 su bardağı vişne (taze, dondurulmuş veya konserve)
  • 1 çay bardağı su (vişne sosu için)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (vişne sosu için)

Muhallebi Hazırlığı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, vanilya, buğday nişastası ve unu ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alıp göz göz olana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebiyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

Vişne Sosu Hazırlığı:

  • Vişneleri bir tencereye alın, üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Vişneler piştikten sonra, 1 yemek kaşığı mısır nişastasını birkaç yemek kaşığı su ile eritip tenceredeki vişnelere ekleyin.
  • Sos kıvam alana kadar karıştırarak pişirin, ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bisküvi Katmanı:

  • Petibör bisküvileri ufak parçalar halinde kırın veya rondodan geçirerek toz haline getirin.

Servis:

  • Servis kaselerine veya bir borcama önce bir kat muhallebi ekleyin.
  • Üzerine bisküvi tozunu serpiştirin.
  • Sonra vişne sosunu ekleyin.
  • Bu katmanları tekrarlayarak kaseleri doldurun. En üst katman muhallebi ile bitirin ve vişne sosu ile süsleyin.
  • Muhallebiyi buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

İpuçları:

  • Muhallebiyi daha kremamsı bir kıvam için ocaktan aldıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.
  • Vişne yerine çilek, ahududu gibi mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz.
  • Bisküvi olarak tam buğday veya kakaolu bisküvi tercih ederek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;