Višneli su muhallebisi nasıl yapılır? tarifi nedir?

Ferahlatıcı bir yaz tatlısı olan vişneli su muhallebisi, hem hafif yapısı hem de ekşimtırak vişne sosuyla sıcak günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden. Sütlü muhallebinin pürüzsüz dokusu, vişnenin canlı rengi ve aromasıyla buluşarak dengeli bir tat sunuyor. Pratik hazırlanışı ve serinletici etkisiyle özellikle iftar sofralarında ve yaz akşamlarında tercih edilen bu tatlı, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir alternatif oluşturuyor.

22 Kasım 2025

Vişneli Su Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı vişne (taze veya dondurulmuş)
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Vişne sosu için: 1 su bardağı vişne, 1/2 su bardağı şeker, 1 su bardağı su

Yapılışı:


  • Öncelikle vişneleri ayıklayıp yıkayın. Eğer dondurulmuş vişne kullanıyorsanız, oda sıcaklığında çözülmeye bırakın.
  • Bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve unu ekleyip iyice karıştırın. Topaklanma olmaması için sürekli çırpın.
  • Tencereyi orta ateşe alıp karıştırmaya devam ederek muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi kıvam aldığında vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırarak eritin. Ardından ocaktan alın.
  • Muhallebiyi kaselere veya bir borcama eşit şekilde paylaştırın. Üzerini bir spatula ile düzleştirin.
  • Muhallebi soğurken vişne sosunu hazırlayın. Bir sos tenceresine vişne, şeker ve suyu ekleyip orta ateşte kaynatın. Vişneler yumuşayıp sos kıvam alana kadar pişirin. Dilerseniz sosu blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
  • Soğuyan muhallebinin üzerine vişne sosunu gezdirin.
  • Vişneli su muhallebisini buzdolabında en az 2-3 saat soğutun. Soğuduktan sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Vişne sosunu muhallebi tamamen soğuduktan sonra eklemek daha iyi sonuç verir.
  • Daha yoğun bir vişne aroması için sosu pişirirken bir çubuk tarçın ekleyebilirsiniz.
  • Muhallebiyi buzdolabında bekletirken üzerini streç film ile kapatarak buzdolabı kokusunun geçmesini önleyin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;