Vişne Muhallebisi Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram vişne (taze veya dondurulmuş)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Vişneleri ayıklayıp yıkayın. Eğer taze vişne kullanıyorsanız, çekirdeklerini çıkarın. Dondurulmuş vişne kullanacaksanız, oda sıcaklığında çözülmeye bırakın.
- Bir tencereye vişneleri alın, üzerine yarım su bardağı şeker ekleyip orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Vişneler yumuşayıp suyunu salana kadar karıştırarak pişirin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Başka bir tencerede sütü ısıtmaya başlayın. Süt ısınırken, ayrı bir kasede nişasta, un ve kalan yarım su bardağı şekeri karıştırın. Üzerine bir bardak soğuk süt ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Süt kaynamaya başladığında, kasedeki nişastalı karışımı yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşıp göz göz olana kadar 5-7 dakika karıştırmaya devam edin.
- Ocaktan almadan önce vanilin, vanilya şekeri ve tereyağını ekleyip karıştırın, sonra ocaktan alın.
- Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerine soğumuş vişne sosunu gezdirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce isteğe bağlı olarak antep fıstığı veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmaması için dikkat edin.
- Vişneleri fazla pişirmemeye özen gösterin, aksi halre tadı acılaşabilir.
- Soğutma süresi muhallebinin kıvamı için önemlidir, en az 2 saat buzdolabında bekletin.
|