Yumurtasız Tiramisu Muhallebisi Tarifi
Malzemeler:
- 500 ml süt (tercihen tam yağlı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (toz)
- 200 ml soğuk süt (krem şanti için)
- 1 paket hazır kahve (espresso)
- 1 su bardağı sıcak su (kahve için)
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao (üzeri için)
Yapılışı:
- Öncelikle, bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı alın. Ocağın altını açmadan önce tüm malzemeleri bir çırpma teli ile iyice karıştırın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
- Ocağı orta ateşte açın ve muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın, vanilini ekleyip karıştırın. Üzerine streç film temas edecek şekilde kapatıp soğumaya bırakın.
- Başka bir kapta, krem şantiyi soğuk süt ile çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
- Soğuyan muhallebiyi bir kez daha çırpın, ardından üzerine hazırladığınız krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırarak birleştirin.
- Hazır kahveyi sıcak su ile karıştırıp soğumaya bırakın.
- Servis kabına veya borcama, kedi dili bisküvilerini kahveye batırıp (fazla bekletmeden) dizin.
- Üzerine hazırladığınız muhallebi karışımının yarısını yayın.
- Tekrar bir kat kahveye batırılmış bisküvi dizin ve kalan muhallebiyi üzerine yayın.
- Tiramisuyu buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Servis etmeden önce üzerine kakao serperek süsleyin.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
- Bisküvileri kahveye çok fazla batırmayın, aksi halde yumuşayıp dağılabilirler.
- Tiramisuyu en az bir gece buzdolabında bekletirseniz, lezzeti daha iyi oturacaktır.
- Kakao yerine rendelenmiş çikolata da kullanabilirsiniz.
|