Besleyici muhallebi nasıl hazırlanır, malzemeleri nelerdir?
Lezzetli ve besleyici bir muhallebi hazırlamak için doğru malzeme dengesi ve pişirme tekniği oldukça önem taşıyor. Pirinç unu ve buğday nişastasının uyumlu kullanımıyla hem hafif hem de kıvamlı bir tatlı elde edebilir, sütlü tatlı sevenler için ideal bir alternatif yaratabilirsiniz.
Besleyici Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre tam yağlı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı: tarçın, hindistan cevizi, dövülmüş ceviz veya fındık
Hazırlanışı:
- 1. Pirinç unu ve buğday nişastasını bir kaseye alarak üzerine 1 su bardağı soğuk süt ekleyin. Topaklanma olmaması için iyice çırpın.
- 2. Kalan sütü bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
- 3. Süt kaynamaya başlayınca, hazırladığınız pirinç unu karışımını yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
- 4. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
- 5. Kıvam alıp göz göz olunca vanilini ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin.
- 6. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- 7. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerine tarçın, hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz serperek servis edin.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler.
- Soğudukça kıvamı koyulaşacağı için ocaktan biraz cıvık alabilirsiniz.
- Daha besleyici olması için içine 1 yumurta sarısı ekleyebilirsiniz (muhallebi ocaktan alınmadan hemen önce).
|