Bisküvili muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için nefis bir bisküvili muhallebi tarifi. Kremalı dokusuyla bisküvilerin muhteşem uyumu, hem göze hem damağa hitap eden bu tatlıyı evde kolayca hazırlayabilirsiniz.
Bisküvili Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kakaolu bisküvi (üzeri için)
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt, toz şeker, vanilya, buğday nişastası ve unu ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte muhallebi kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
- Petibör bisküvileri ufak parçalar halinde kırın veya rondodan geçirerek toz haline getirin. Muhallebi biraz soğuduktan sonra içine bisküvileri ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız muhallebi karışımını bir servis kabına dökün ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Muhallebi soğumaya bırakılırken, kakaolu bisküvileri rondodan geçirerek toz haline getirin. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra üzerine kakaolu bisküvi serpiştirin.
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!
Not:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler.
- Bisküvileri muhallebiye eklerken muhallebinin çok sıcak olmamasına dikkat edin, yoksa bisküviler eriyebilir.
- İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz, fındık veya hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.
|