Bisküvili Muhallebi Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket kakaolu bisküvi (üzeri için)
- 1 çay bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
Yapılışı:
- İlk olarak, muhallebi için derin bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi kaynayınca ocaktan alın ve içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Bu sırada, pasta için kullanacağınız dikdörtgen borcam veya kek kalıbının tabanına petibör bisküvileri dizin. Bisküvilerin üzerine sütü gezdirerek ıslatın.
- Soğuyan muhallebiyi ıslattığınız bisküvilerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Muhallebinin üzerine kakaolu bisküvileri ufalayarak veya bütün halde serpiştirin.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece dinlendirin.
- Dinlenmiş pastayı dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!
İpuçları:
- Muhallebiyi soğuturken üzerine streç film değdirebilirsiniz, böylece kabuklanmasını önlersiniz.
- Bisküvileri çok ıslatmamaya dikkat edin, yoksa pasta yumuşak olabilir.
- İsteğe bağlı olarak bisküvilerin arasına muz dilimleri veya çilek ekleyebilirsiniz.
|