Çikolata muhallebisi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Damaklarda tatlı bir çikolata lezzeti bırakan, kremasıyla adeta dilinizde dans eden nefis bir muhallebi hazırlamanın püf noktalarını paylaşıyoruz. Pratik malzemelerle evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, hem göze hem mideye hitap ediyor.

22 Kasım 2025

Çikolata Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti (veya 200 ml krema)

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye süt, şeker, kakao, un ve nişastayı ekleyin. Hepsinin topaklanmaması için iyice çırpın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere veya bir tepsiye dökün ve üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
  • Servis yapmadan önce krem şantiyi hazırlayıp muhallebinin üzerine sıkın veya dilerseniz muhallebiye karıştırabilirsiniz.

Not:

  • Daha yoğun çikolata tadı için kakao miktarını artırabilirsiniz.
  • Üzerini çikolata parçaları, fındık veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;