Çilek sosu ile muhallebili kek nasıl yapılır?

Yumuşacık kek katları, kremamsı muhallebi ve taze çilek sosunun buluştuğu bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Her katmanı ayrı lezzet barındıran bu tarif, görüntüsüyle de iştah kabartıyor.

22 Kasım 2025

Çilek Soslu Muhallebili Kek Tarifi


Malzemeler (Kek İçin):


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Malzemeler (Muhallebi İçin):


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Malzemeler (Çilek Sosu İçin):

  • 500 gr çilek
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün ve 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Keki soğumaya bırakın.

Muhallebi Hazırlığı:

  • Süt, şeker ve unu bir tencereye alın ve topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca vanilini ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

Çilek Sosu Hazırlığı:

  • Çilekleri yıkayıp temizleyin, dilimleyin.
  • Bir tencereye çilekleri, şekeri, nişasta ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Çilekler yumuşayıp sos kıvam alana kadar karıştırın, isterseniz vanilin ekleyin.
  • Sosu soğumaya bırakın.

Birleştirme:

  • Soğuyan keki ikiye bölün veya üst kısmını keserek bir kat oluşturun.
  • Alt kata muhallebiyi yayın, üzerine çilek sosunun bir kısmını ekleyin.
  • Üst katı kapatın ve kalan muhallebiyi kekin üzerine yayın.
  • En üste çilek sosunu gezdirin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce dilimleyin ve taze çileklerle süsleyin.

Not: Keki ıslatmak için süt veya şerbet kullanabilirsiniz. Muhallebi ve sosu tamamen soğutmadan kek üzerine uygulamayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;