Dolgulu Kek Muhallebisi Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 1 adet hazır kek (tercihen pandispanya veya sade kek)
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti (toz)
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Çilek, muz veya mevsim meyveleri (dolgu için)
Hazırlanışı:
- İlk olarak, muhallebiyi hazırlamak için tencerede 3 su bardağı süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırın. Topaklanma olmaması için iyice çırpın.
- Tencereyi orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- İçine vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın, ardından muhallebiyi soğumaya bırakın.
- Bu sırada, krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
- Keki dilimleyip bir kase veya servis kabına yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş meyveleri (örneğin çilek ve muz) serpiştirin.
- Soğuyan muhallebiyi kek ve meyvelerin üzerine dökün, düzeltin.
- En üste hazırladığınız krem şantiyi yayın ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
|