Havuçlu cevizli muhallebili tatlı nasıl yapılır?

Geleneksel tatlı lezzetlerine farklı bir yorum getiren bu tarif, havuç ve cevizin uyumunu muhallebi kıvamında birleştiriyor. Hafif tatlı ve baharatlı dokusuyla hem göze hem damağa hitap eden bu nefis tatlı, özel günlerde veya günlük menülerde rahatlıkla yerini alabilir.

21 Kasım 2025

Havuçlu Cevizli Muhallebili Tatlı Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tarçın (üzeri için)

Yapılışı:


  • Havucları rendeleyin ve tencerede şekerle birlikte karamelize olana kadar pişirin.
  • Ayrı bir tencerede süt, nişasta ve vanilini karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Pişen havuçları muhallebiye ekleyip karıştırın.
  • Tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
  • Kaselere paylaştırıp üzerine ceviz ve tarçın serperek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Havucları çok ince rendeleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Soğudukça kıvamı kıvam alacağından, sıcakken biraz akışkan olması normaldir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;