Hazır kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır?

Pratik bir tatlı arayanlar için hazır kadayıf ve kremamsı muhallebinin buluştuğu nefis bir tarif. Hem malzemelerin ekonomik oluşu hem de yapım aşamalarının kolaylığı sayesinde, kısa sürede sofraları tatlandıracak bir lezzet hazırlamak mümkün.

21 Kasım 2025

Hazır Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi


Bu pratik ve lezzetli tatlı, hazır kadayıf kullanılarak kolayca hazırlanabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek evinizde nefis bir hazır kadayıflı muhallebi tatlısı yapabilirsiniz.

Malzemeler:


  • 1 paket hazır tel kadayıf
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • Üzeri için tarçın

Yapılışı:


  • İlk olarak, hazır tel kadayıfı elinizle ufak parçalara ayırın. Bir kasede, tereyağını eritin ve kadayıfı üzerine ekleyerek iyice karıştırın, hafifçe kavurun. Bu işlem, kadayıfın çıtır olmasını sağlayacaktır.
  • Orta boy bir tencereye sütü alın. Toz şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Buğday nişastasını birkaç yemek kaşığı soğuk sütle iyice çözerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Muhallebi hazır olduğunda, ocaktan alın ve birkaç dakika soğumaya bırakın.
  • Servis kabınızın veya borcamın tabanına, hazırladığınız kadayıfın yarısını yayın. Üzerine, isteğe bağlı olarak ceviz veya fındık serpiştirin.
  • Muhallebiyi kadayıfın üzerine dökün ve eşit şekilde yayın. Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine serpiştirerek kaplayın.
  • Tatlıyı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın serperek süsleyin. Dilimleyip soğuk olarak servis edin.

İpuçları:

  • Kadayıfı daha çıtır yapmak için, tereyağında biraz daha uzun süre kavurabilirsiniz, ancak yanmamasına dikkat edin.
  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • İsteğe bağlı olarak, muhallebiye kakao ekleyerek çikolatalı bir versiyon da deneyebilirsiniz.

Bu tarifle, misafirlerinize veya ailenize hızlıca lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;