İki kişilik muhallebi tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için iki kişilik sade muhallebi tarifi, az malzemeyle evde kolayca hazırlanabilecek nefis bir seçenek sunuyor. Kremamsı dokusu ve hafif tadıyla çay saatlerinizi taçlandıracak bu tarif, buzdolabında dinlendirilerek servis ediliyor.
İki Kişilik Sade Muhallebi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Derin bir tencereye süt, toz şeker, buğday nişastası ve unu ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. 2. Tencerenin altını orta ateşte açın ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirmeye başlayın. Karıştırmazsanız topaklanma olabilir, bu yüzden sürekli karıştırmaya özen gösterin. 3. Muhallebi kaynamaya başlayınca ve kıvamı koyulaşınca (yaklaşık 5-7 dakika sonra) vanilini ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. 4. Ocaktan almadan hemen önce tereyağını ekleyip karıştırın (bu adım isteğe bağlıdır, muhallebiye daha kremsi bir tat verir). 5. Hazır olan muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerini bir spatula veya kaşıkla düzleştirin. 6. Muhallebiyi oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Soğuyup kıvam alan muhallebiyi servis yapabilirsiniz. İpuçları:
Afiyet Olsun! |
.webp)
.webp)




.webp)
.webp)
.webp)

.webp)
.webp)
.webp)
