İki renkli portakallı muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Portakalın ferahlatıcı lezzetini iki katmana yayılan nefis bir muhallebiyle buluşturan bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Krem şantinin hafif dokusu ve portakalın ekşimsi tadı, klasik bir sütlü tatlıyı özel bir sunuma dönüştürüyor.

21 Kasım 2025

İki Renkli Portakallı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet portakalın suyu ve rendesi
  • Portakal rengi gıda boyası (isteğe bağlı)
  • 1 paket krem şanti

Yapılışı:


1. Adım: Muhallebi Temel Karışımını Hazırlama

  • Sütü derin bir tencereye alın.
  • Toz şeker, vanilya, nişastayı ve unu ekleyip iyice çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.

2. Adım: Muhallebiyi İkiye Ayırma

  • Pişen muhallebiyi iki eşit parçaya bölün.
  • Bir kısmını ayrı bir kaba alarak soğumaya bırakın.

3. Adım: Portakallı Kısmı Hazırlama

  • Bir kapta portakal suyu ve rendesini karıştırın.
  • Muhallebinin bir kısmına portakal karışımını yavaş yavaş ekleyerek iyice karıştırın.
  • Renk daha belirgin olsun isterseniz birkaç damla portakal rengi gıda boyası ekleyebilirsiniz.

4. Adım: Krem Şantiyi Hazırlama

  • Krem şantiyi paketindeki talimata göre çırpın.
  • Soğumaya bıraktığınız sade muhallebi kısmına krem şantinin yarısını ekleyip karıştırın.

5. Adım: Katmanları Oluşturma

  • Servis kaselerine önce portakallı muhallebi karışımını dökün.
  • Üzerine sade muhallebi karışımını ekleyin.
  • Dilerseniz bir kaşık yardımıyla dalgalı bir görünüm verebilirsiniz.

6. Adım: Soğutma ve Servis

  • Muhallebileri buzdolabında en az 2-3 saat soğutun.
  • Servis yapmadan önce üzerini portakal kabuğu rendesi veya nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

İpuçları:

  • Muhallebiyi soğuturken üzerini streç filmle kapatarak buzdolabına koyarsanız kaymak tutmasını önlersiniz.
  • Portakalın acılığını sevmiyorsanız, sadece suyunu kullanabilirsiniz.
  • Daha hafif bir tat için şeker miktarını azaltabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;