Kabaklı muhallebili tatlı nasıl yapılır?

Balkabağının doğal tatlılığı ve muhallebinin kremamsı dokusunu birleştiren bu nefis tatlı, hem hafif hem de besleyici bir alternatif sunuyor. Rendelenmiş balkabağının sütlü muhallebiyle buluştuğu bu tarif, üzerindeki ceviz ve tarçınla tam bir şölen vaat ediyor.

21 Kasım 2025

Kabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı rendelenmiş balkabağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (üzeri için)
  • 1 çay kaşığı tarçın (üzeri için)

Yapılışı:


  • İlk olarak balkabağını rendeleyin ve tencerede suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ayrı bir tencerede süt, un ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebi piştikten sonra içine vanilini ekleyip karıştırın.
  • Pişmiş balkabağını muhallebiye ekleyip blender ile pürüzsüz hale getirin.
  • Tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Hazır olan tatlıyı kaselere paylaştırın.
  • Üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serperek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Balkabağını rendelerken ince rende kullanırsanız daha pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler.
  • Tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra servis yaparsanız daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;