Kadayifli muhallebi nasıl yapılır? malzemeleri neler?

Kadayıfın çıtır dokusuyla muhallebinin yumuşak lezzetini buluşturan bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Altın rengi kadayıf tabanı ve vanilya kokulu muhallebisiyle hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, sade malzemelerle hazırlanıyor.

21 Kasım 2025

Kadayıflı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket tel kadayıf (yaklaşık 250 gram)
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Muhallebi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, muhallebiyi parlatmak için)

Üzeri İçin:

  • Toz antep fıstığı veya tarçın (servis öncesi)

Yapılışı:

1. Kadayıfın Hazırlanması:

  • İlk olarak, tel kadayıfı elinizle veya bıçakla ufak parçalara ayırın.
  • Tavada tereyağını eritin ve kadayıfı ekleyin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kavurun (yaklaşık 8-10 dakika).
  • İsterseniz, kavurma işleminin sonuna doğru dövülmüş cevizi veya fındığı ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Kadayıfı, ısıya dayanıklı bir borcama veya tepsiye yayarak soğumaya bırakın.

2. Muhallebinin Yapılışı:

  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika). Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın, vanilin veya vanilya özütünü ekleyip karıştırın. İsterseniz tereyağını da ekleyip eriyene kadar karıştırarak muhallebiyi parlatın.

3. Birleştirme ve Soğutma:

  • Soğuyan kadayıfın üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve bir spatula ile düzeltin.
  • Oda sıcaklığında soğumasını bekledikten sonra buzdolabında en az 3-4 saat (tercihen bir gece) dinlendirin.

4. Servis:

  • Soğuyan kadayıflı muhallebiyi dilimleyerek servis yapın. Üzerini toz antep fıstığı veya tarçın ile süsleyebilirsiniz.

İpuçları:

  • Kadayıfı fazla yakmamaya dikkat edin, aksi halde acı bir tat oluşabilir.
  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler.
  • Daha hafif bir tat için şeker miktarını azaltabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;