Kadayifli muhallebi nasıl yapılır, tarifi nedir?

Kadayıfın çıtır dokusuyla muhallebinin yumuşaklığını buluşturan bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Kavrulmuş tel kadayıf katmanları arasında dövülmüş cevizlerin lezzeti, vanilyalı muhallebiyle uyum içinde. Üzerini süsleyen Antep fıstığı ve tarçın ise bu geleneksel lezzete son dokunuşu yapıyor.

21 Kasım 2025

Kadayıflı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (iç harcı için)

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz)

Üzeri İçin:

  • Toz antep fıstığı
  • Tarçın

Yapılışı:

1. Kadayıfın Hazırlanması:

  • Tel kadayıfı elinizle veya bıçakla küçük parçalara ayırın.
  • Eritilmiş tereyağını bir tavada kızdırın, kadayıfı ekleyip kavurun. Kadayıf hafif renk alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Kavrulan kadayıfı bir kenara alıp soğumaya bırakın.

2. Muhallebinin Yapımı:

  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  • Muhallebi koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Altını kapatın, vanilini ekleyip karıştırın. Ilımaya bırakın.
  • Muhallebi ılıdıktan sonra, toz krem şantiyi ekleyip bir mikserle 3-4 dakika çırpın. Bu, muhallebinin hafif ve kabarık olmasını sağlayacaktır.

3. Katların Oluşturulması:

  • Bir borcam veya servis kabının tabanına kavrulmuş kadayıfın yarısını yayın.
  • Üzerine dövülmüş ceviz veya fındığı serpin.
  • Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine ekleyin, hafifçe bastırın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi kadayıfın üzerine dökün, bir spatula ile düzeltin.

4. Dinlendirme ve Servis:

  • Kadayıflı muhallebiyi oda sıcaklığında soğutun, ardından buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini toz antep fıstığı ve tarçın ile süsleyin.
  • Dilimleyerek soğuk servis yapın.

İpuçları:

  • Kadayıfı fazla kavurursanız sertleşebilir, dikkatli olun.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa, tatlı o kadar lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;