Kavrulmuş tel kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?
Kıtır kıtır kavrulmuş tel kadayıf ile kremsi muhallebinin muhteşem buluşması... Altın rengi kadayıfın tereyağında kızarmış lezzeti, sütlü tatlı sevenler için hazırlanan bu nefis tarifte ceviz veya fındıkla taçlanıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tatlı, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir alternatif olarak sofralarınızı süslüyor.
Kavrulmuş Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (üzeri için)
Yapılışı:
- İlk olarak tel kadayıfı elinizle ufak parçalara ayırın.
- Teflon bir tavada tereyağını eritin ve kadayıfı kızarana kadar kavurun. Altın rengi alınca ocaktan alıp kenara koyun.
- Bir tencerede süt, toz şeker ve unu karıştırarak muhallebiyi pişirin. Sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin ve kıvam alana kadar kaynatın.
- Ocaktan almadan hemen önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Muhallebiyi ılımaya bırakın, isteğe bağlı olarak krem şantiyi ekleyip çırpabilirsiniz.
- Servis kaselerine önce kavrulmuş kadayıfın yarısını paylaştırın, üzerine muhallebiyi ekleyin.
- Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine serpiştirin ve dövülmüş ceviz veya fındık ile süsleyin.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Kadayıfı kavururken yanmaması için sürekli karıştırın.
- Muhallebi soğudukça kıvamı koyulaşacağı için tamamen soğumadan kaselere paylaştırın.
- İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpebilirsiniz.
|