Kedidili Pasta Muhallebisi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti
- 1 paket kedidili bisküvi
Yapılışı:
- Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, vanilya, nişastası ve unu ekleyin. Hepsi oda sıcaklığında olmalı.
- Malzemeleri bir çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
- Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Muhallebi ılıdıktan sonra, üzerine krem şantiyi ekleyin ve bir mikser ile iyice çırpın, homojen bir karışım elde edin.
- Bir servis kabının tabanına kedidili bisküvileri dizin, üzerine muhallebi karışımının bir kısmını yayın.
- Bu işlemi bisküvi ve muhallebi katmanları oluşturacak şekilde tekrarlayın. En üst katman muhallebi olmalı.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin, bisküvilerin yumuşaması için.
- Servis yapmadan önce üzerini rendelenmiş çikolata, hindistan cevizi veya meyve ile süsleyebilirsiniz.
Not: Muhallebi soğurken sık sık karıştırmak, pürüzsüz bir kıvam sağlar. Buzdolabında bekletme süresi ne kadar uzun olursa, bisküviler o kadar iyi yumuşar ve lezzet artar. Afiyet olsun!
|