Kremasız muhallebi nasıl hazırlanır, tarifini paylaşır mısın?

Sade malzemelerle hazırlanan, kıvamlı ve nefis bir sütlü tatlı arayanlar için pratik bir muhallebi tarifi. Kremasız yapısıyla hafif, ancak lezzetinden ödün vermeyen bu tatlı, her evde bulunan temel malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor.

21 Kasım 2025

Kremasız Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin
  • Tencerenin altını orta ateşte açın ve sürekli karıştırarak pişirin
  • Muhallebi koyulaşmaya başlayınca vanilini ekleyin
  • Kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin
  • İsteğe bağlı olarak tereyağını ekleyip karıştırın
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın
  • Üzeri kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak soğumaya bırakın
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırmak topaklanmayı önler
  • İstediğiniz kıvamı aldığında ocaktan alabilirsiniz
  • Üzerini rende çikolata veya tarçınla süsleyebilirsiniz
  • Daha hafif bir tat için şeker miktarını azaltabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;