Muhallebili çikolatalı kadayıf nasıl yapılır?

Çıtır kadayıf tabanıyla kremalı muhallebinin mükemmel uyumu, üzerine bitter çikolatanın dengeli lezzeti eklenen bu tatlı, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir alternatif olacak. Pratik hazırlanışı ve göz alıcı görünümüyle özel günlerin vazgeçilmezi haline gelebilecek bir tarif.

21 Kasım 2025

Muhallebili Çikolatalı Kadayıf Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • 1 paket tel kadayıf (400 gram)
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket bitter çikolata (80 gram)

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Üzeri İçin:

  • 1 paket krem şanti (sütle hazırlanmış)
  • Rendelenmiş çikolata veya antep fıstığı

Yapılışı:

Kadayıf Tabanı Hazırlama:

  • İlk olarak, tel kadayıfı elinizle ufak parçalara ayırın.
  • Tereyağını bir tavada eritin, üzerine sıvı yağ ekleyin.
  • Kadayıfı tavaya ekleyip, rengi hafif koyulaşana kadar kavurun.
  • Toz şekeri ve sütü ekleyip, karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
  • Son olarak, küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı, yağlanmış bir borcama yayın ve üzerine spatula ile bastırarak düzleştirin. Soğumaya bırakın.

Muhallebi Hazırlama:

  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip, topak kalmayana kadar çırpın.
  • Tencereyi ocağa alıp, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilini ekleyip karıştırın.
  • Ilıdıktan sonra, hazırladığınız krem şantiyi ekleyip, mikserle çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.

Birleştirme ve Soğutma:

  • Soğuyan kadayıf tabanının üzerine muhallebiyi dökün ve spatula ile düzeltin.
  • Üzerini streç filmle kapatıp, buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.

Servis:

  • Kadayıfı dolaptan çıkardıktan sonra, krem şantiyi sütle hazırlayıp üzerine kaşıkla yayın veya sıkma torbası ile süsleyin.
  • Rendelenmiş çikolata veya antep fıstığı serperek servis yapın.

Not:

  • Kadayıf tabanını fazla kavurursanız sertleşebilir, orta ateşte kavurmaya dikkat edin.
  • Muhallebiyi soğutmadan kadayıfın üzerine dökmeyin, aksi halde kadayıf yumuşayabilir.
  • Daha pratik bir tatlı için hazır puding de kullanabilirsiniz, ancak unlu muhallebi daha kıvamlı olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;