Muhallebili Çikolatalı Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- Pandispanya için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Çikolata sosu için
- 200 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim ve spatula ile yavaşça karıştıralım.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
- Pandispanya soğurken muhallebiyi hazırlayalım. Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alalım ve topak kalmayana kadar çırpalım.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
- Göz göz olunca ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Muhallebiyi soğumaya bırakalım, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyelim.
- Çikolata sosu için çikolatayı benmari usulü eritelim, süt ve tereyağını ekleyip karıştırarak sos kıvamına getirelim.
- Soğuyan pandispanyayı ikiye bölelim, alt katına muhallebinin yarısını yayalım.
- Diğer pandispanya katını üzerine kapatıp kalan muhallebiyi sürelim.
- Üzerine çikolata sosunu gezdirip buzdolabında en az 4 saat dinlendirelim.
- Servis yapmadan önce dilimleyip afiyetle tüketelim.
Not:
- Pasta daha lezzetli olması için bir gece önceden hazırlanabilir.
- Üzerini çikolata parçaları veya fındık ile süsleyebilirsiniz.
|