Muhallebili kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır borcamda?

Borcamda hazırlanan muhallebili Kemalpaşa tatlısı, şerbetli hamurların kremamsı muhallebiyle buluştuğu pratik bir lezzet. Şerbetle ıslatılan yumuşak tatlılar, vanilyalı muhallebi ve krem şantinin enfes uyumuyla adeta bir şölene dönüşüyor. Üzerine serpiştirilen ceviz veya fındıkla hem görsel hem de lezzet şöleni tamamlanıyor.

21 Kasım 2025

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi (Borcamda)


Malzemeler:


  • 1 paket hazır Kemalpaşa tatlısı (yaklaşık 20-25 adet)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti (veya 200 ml sıvı krema)
  • 2 su bardağı su (şerbet için)
  • 1,5 su bardağı toz şeker (şerbet için)
  • Birkaç damla limon suyu (şerbet için)
  • Ceviz veya fındık (üzeri için, isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Şerbet Hazırlama:

  • Orta boy bir tencereye 2 su bardağı su ve 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyin.
  • Şeker eriyip kaynayana kadar karıştırın, kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatın.
  • Ocağın altını kapatıp birkaç damla limon suyu ekleyin, soğumaya bırakın.

2. Kemalpaşa Tatlılarını Şerbetleme:

  • Kemalpaşa tatlılarını borcama tek sıra halinde dizin.
  • Soğumuş şerbeti tatlıların üzerine gezdirerek dökün, 15-20 dakika bekletin.

3. Muhallebi Hazırlama:

  • Bir tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı unu ekleyin.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, koyulaşıp göz göz olana kadar (yaklaşık 10-12 dakika) pişirmeye devam edin.
  • Ocağın altını kapatın, 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.

4. Krem Şanti Eklenmesi:

  • Muhallebi biraz ılındıktan sonra, hazırladığınız krem şantiyi (veya çırpılmış sıvı kremayı) muhallebiye ekleyin ve yavaşça karıştırın.

5. Borcama Yerleştirme:

  • Şerbetini çekmiş Kemalpaşa tatlılarının üzerine muhallebi karışımını dökün, spatula ile düzeltin.

6. Dinlendirme ve Servis:

  • Tatlıyı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini ceviz veya fındıkla süsleyebilirsiniz.

İpuçları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmamasına dikkat edin.
  • Şerbetin soğuk olması, tatlıların daha iyi şerbet çekmesini sağlar.
  • Krem şanti yerine sıvı krema kullanırsanız, önce kremayı çırpıp kıvam almasını sağlayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;