Muhallebili kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?
Geleneksel Kemalpaşa tatlısını daha da özel kılan bir lezzet: yumuşacık muhallebi ve krem şanti buluşmasıyla hazırlanan bu tarif, tatlı krizlerinize enfes bir çözüm sunuyor. Şerbetli hamurların kremsi dokusuyla harmanlandığı bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak Kemalpaşa tatlılarının şerbetini hazırlayın. Bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2. Kemalpaşa tatlılarını geniş bir tepsiye dizin ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Tatlıların şerbeti çekmesi için 15-20 dakika bekletin. 3. Muhallebi için; bir tencereye süt, un ve toz şekeri alarak pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 4. Muhallebi kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Vanilini ekleyip karıştırın. 5. Krem şantiyi ayrı bir kapta paket üzerindeki talimata göre hazırlayın. 6. Muhallebi ılıdıktan sonra krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın. 7. Şerbetini çeken Kemalpaşa tatlılarını kuplara veya bir borcama yerleştirin. 8. Üzerine hazırladığınız muhallebi karışımını dökün. 9. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Püf Noktaları:
Bu nefis tatlıyı deneyeceklere şimdiden afiyet olsun! |
.webp)
.webp)




.webp)
.webp)
.webp)

.webp)
.webp)
.webp)
