Muhallebili supangle nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Kremalı dokusu ve çikolata lezzetiyle akşam yemeklerinin vazgeçilmez tatlılarından biri olan muhallebili supangle, hem pratik hem de lezzetli bir tarif. Kakao ve bitter çikolatanın zengin aroması, yumuşak bisküvi katmanlarıyla buluşarak her damakta unutulmaz bir tat bırakıyor.
Muhallebili Supangle Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitter çikolata (80 gram)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt, şeker, kakao, un ve nişastayı ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Altını kapatın ve içine vanilya, bitter çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
- Hazırladığınız supangleyi bir kenarda soğumaya bırakın.
- Bu sırada, kakaolu bisküvileri iri parçalar halinde kırın ve bir kaseye alın. Üzerine 1 su bardağı sütü gezdirerek bisküvileri hafifçe ıslatın.
- Soğuyan supangleyi, ıslatılmış bisküvilerin üzerine dökün ve buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
- Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
|