Muhallebili tiramisu nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Geleneksel İtalyan tatlısına yerel bir yorum getiren muhallebili tiramisu, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Kremşantili muhallebi katmanlarıyla klasik tiramisudan farklılaşan bu tatlı, evde kolayca hazırlanabilecek bir şölene dönüşüyor.
Muhallebili Tiramisu Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket hazır kek (pandispanya veya sade kek)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- 1 fincan sıcak su
- 1 fincan soğuk süt (keki ıslatmak için)
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- Hindistan cevizi veya kakao (üzeri için)
Yapılışı:
- Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için bir tencereye 2 su bardağı süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- İçine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
- Bir kasede krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın.
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
- Granül kahveyi sıcak suda eritin ve soğumaya bırakın.
- Keki dilimleyip bir kaseye veya borcama yerleştirin.
- Kekin üzerine soğuk süt ve soğumuş kahve karışımını gezdirerek ıslatın.
- Hazırladığınız muhallebi-krem şanti karışımını kekin üzerine dökün, düzeltin.
- Üzerine Hindistan cevizi veya kakao serperek buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Soğuyup kıvam alan muhallebili tiramisunuzu servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
|