Pasta muhallebisi nasıl yapılır? adım adım tarif nedir?

Kremasız bir pasta düşünülemez. İşte pürüzsüz kıvamlı, lezzetli bir pasta muhallebisi hazırlamanın tüm incelikleri: doğru malzeme oranları, kıvam tutturma sırları ve mükemmel sonuç için püf noktaları.

22 Kasım 2025

Pasta Muhallebisi Nasıl Yapılır? Adım Adım Tarif


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


1. Adım: Malzemeleri Hazırlayın

  • Tencereye sütü alın.
  • Un, nişasta ve toz şekeri bir kasede az miktarda sütle çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.

2. Adım: Karışımı Pişirin

  • Kasedeki karışımı tencereye ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin.

3. Adım: Aromaları Ekleyin

  • Muhallebi kaynamaya başlayınca vanilya ve vanilini ekleyip karıştırın.
  • Son olarak tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.

4. Adım: Soğutun ve Kullanın

  • Muhallebiyi ılıklaşana kadar ara sıra karıştırın, ardından pastanızın katlarına dökün veya buzdolabında soğutarak servis yapın.

İpucu: Muhallebiyi daha pürüzsüz yapmak için pişirdikten sonra bir kez tel süzgeçten geçirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;