Pasta muhallebisi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Kremasız pasta düşünülemez! İşte hem hafif hem lezzetli, pastalarınıza enfes bir dokunuş katacak temel muhallebi tarifi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu kremayı, dilerseniz çeşitli aromalarla zenginleştirerek farklı tatlar yaratabilirsiniz.

22 Kasım 2025

Pasta Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  • Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve vanilin, vanilya şekeri ile tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi ılımaya bırakın, ardından buzdolabında soğutun. Soğuyan muhallebiyi pastalarınızda kullanabilirsiniz.

Not: Muhallebiyi daha kremsi yapmak isterseniz, 1 yumurta sarısı ekleyebilirsiniz. Yumurta sarısını az miktarda sütle çırpıp, muhallebiye yavaşça ekleyerek pişirmeye devam edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;