Petibör Muhallebili Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti (toz)
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Çikolata sosu veya hindistan cevizi (üzeri için)
Muhallebi Hazırlığı:
- Derin bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. İyice çırpın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
- Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Muhallebi kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
- İçine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın, ılınmaya bırakın.
Krem Şanti Hazırlığı:
- Toz krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın, katı bir kıvam alana kadar mikserle çırpma işlemine devam edin.
Petibör Yerleştirme:
- Orta boy bir borcama veya servis kabına petibör bisküvilerin yarısını tek sıra halinde dizin.
- Ilımış muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün, spatula ile düzeltin.
- Krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın.
- Kalan petibör bisküvileri krem şantinin üzerine dizin.
Soğutma ve Servis:
- Tatlıyı buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini çikolata sosu veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
- Soğuk olarak servis yapın, afiyet olsun!
|