Sultan Sarması Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 çay bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
- Hindistan cevizi (üzeri için)
Yapılışı:
- Muhallebi için; bir tencereye 1 litre süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Göz göz olup koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın, vanilini ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi ılınmaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın.
- Ilık muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırarak homojen hale getirin.
- Kakaolu bisküvileri, 1 çay bardağı süte batırarak ıslatın.
- Bir borcama veya tepsiye, ıslatılmış bisküvileri dizerek bir kat oluşturun.
- Bisküvilerin üzerine muhallebi karışımını döküp yayın.
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Bisküvileri çok fazla ıslatmayın, yumuşayıp dağılabilirler.
- Krem şantiyi muhallebiye eklerken, muhallebi çok sıcak olmamalı; aksi halde krem şanti eriyebilir.
- Dinlendirme süresini tamamlamak, muhallebinin kıvamı ve lezzeti için önemlidir.
Not:
- Tarifteki şeker miktarını damak tadınıza göre azaltabilir veya artırabilirsiniz.
- Bisküvi olarak kakaolu, sade veya farklı aromalı bisküviler kullanabilirsiniz.
- Üzerini hindistan cevizi yerine, rendelenmiş çikolata veya fındık parçaları ile de süsleyebilirsiniz.
|