Tarçınlı muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli bir tarçınlı muhallebi hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adım adım yapılış detayları burada. Kremamsı dokusu ve tarçın aromasıyla bu tatlı, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor.

22 Kasım 2025

Tarçınlı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 2 çay kaşığı toz tarçın (üzeri için ayrıca)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Hepsi pürüzsüz olana kadar bir çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 4-5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın ve vanilini ekleyip karıştırın. Ardından tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve üzerlerini bir kaşıkla düzeltin.
  • Ilındıktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat soğumaya bırakın.
  • Servis yapmadan önce üzerlerine toz tarçın serperek süsleyin.

İpuçları:

  • Muhallebiyi pişirirken dibinin tutmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın.
  • Tarçın yerine üzerine hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata da serpebilirsiniz.
  • Daha yoğun bir tarçın aroması için pişirme aşamasında 1 çay kaşığı tarçın ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;