Taze incir muhallebisi nasıl yapılır? tarifini öğrenmek ister misin?

Mevsimin en tatlı incirleriyle hazırlanan bu nefis muhallebi, yaz sofralarınıza ferahlık katacak. Taze incirin eşsiz aromasıyla sütlü tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet deneyimi sunuyor.

22 Kasım 2025

Taze İncir Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 10 adet taze incir
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti (veya 1 su bardağı krema)
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • İncirleri yıkayıp kabuklarını soyun, küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye süt, şeker, vanilya, nişastası ve unu ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Tencerenin altını açıp karışımı sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Kıvam alınca doğranmış incirleri ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp ılınmaya bırakın, ardından krem şantiyi veya kremayı ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırıp buzdolabında 2-3 saat soğutun.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın serperek süsleyin.

İpuçları:

  • İncirler çok tatlıysa şeker miktarını azaltabilirsiniz.
  • Muhallebiyi daha kıvamlı seviyorsanız nişasta miktarını artırabilirsiniz.
  • Soğuk servis yapın, taze incirin aroması daha belirgin olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;